Ljuvliga vår och försommar!

Följ med på ett skogsbad, på utomhusyoga eller en vandring, då får du guidning i att vara medvetet närvarande i naturen.  Vi kan lätt hålla det rekommenderade avståndet under dessa aktiviteter och det är små grupper. Även om det kan låta så – det är inte bad i vatten/med badkläder när vi skogsbadar, det handlar om att ”bada i skogens atmosfär”. Särskilt uppmärksammade effekter av att skogsbada är en sänkt stressnivå, ett stärkt immunförsvar och sänkt blodtryck. Läs mer här.

Här finns möjligheter att följa med ut framöver:
Yoga utomhus 19/5 och 25/5:  1,5 timme med en unik blandning av yoga, skogsbad och promenad. Plats: Eriksberg, vi utgår från Håga Bro.
Skogsbad 21/5: 1,5 timme med långsam promenad och guidade övningar för medveten närvaro. Plats: Uppsala stadsskog.

Vandring ”Närvaro i naturen” 30/5: 3,5 timmars vandring i mestadels långsamt tempo i Hågadalen. Vi utgår från Hågaby.
Vandring ”Rörelseglädje i naturen” 7/6: 4 timmars vandring med funktionella rörelser i olika tempon. Vi utgår från Hågaby.
OBS: föranmälan till samtliga aktiviteter. Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare (färre än 4) eller när vi anser att vädret inte blir tillräckligt säkert/bra för upplevelsen.

Med anledning av covid-19
Kurser och aktiviteter hos Hållbar hälsa fortsätter med vissa justeringar och den som är symptomfri är varmt välkommen. Både Hållbar hälsa och Tamarind hälsostudio följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Några kurser får senare startdatum och utomhusaktiviteterna blir fler.

Stanna hemma när du har sjukdomssymptom (även milda!) och gör vad du kan som hjälper immunförsvaret och fokusera på att stärka din hälsa. Det kan vara att t.ex. äta näringsrik mat och ta små pauser då och då under dagen för att göra mjuka rörelser och ta några medvetna andetag. Och gå ut i naturen! När vi kommer ut i naturen exponeras vi för ett flertal ämnen som har positiv inverkan på hälsan. Dessutom har naturen generellt en lugnande inverkan vilket motverkar stress och det gör att kroppen kan ägna sig till att förstärka immunsystemet. (och nej – jag menar inte att det förhindrar att du får ett virus, men det kan påverka hur din kropp tar hand om det).

Anpassade gruppstorlekar med tanke på Covid-19
Vi har gjort en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer och känner oss trygga i att anordna aktiviteter i mindre grupper. Som i alla andra sammanhang gäller god hygien, att hålla avstånd och självklart att den som har minsta symptom stannar hemma.

Inomhus är vi 4-7 personer beroende på vilken aktivitet det gäller.

Vid utomhusaktiviteter är gruppstorleken max 12 personer vilket fungerar bra med avståndet när vi befinner oss utomhus, dessutom hjälps vi åt att minska eventuell smittorisk genom att självklart följa detta:

✅ Den som inte känner sig helt frisk stannar hemma!
✅ Vi tar inte i hand när vi träffas, vi hälsar på annat sätt.
✅ Vi håller rekommenderat avstånd under samlingar och övningar.
✅ Behöver någon nysa så görs det i armvecket eller en näsduk.

Datum för övriga inomhusaktiviteter under maj – juni:
MediYoga onsdagar start 6/5 (max 7 deltagare)
Spiral stabilisering introduktionskurs start 18/5 (max 4 deltagare)
Workshop Spiral stabilisering 31/5 – fortsättning (max 4 deltagare)
Riktar sig till dig som har gått kurs tidigare och nu vill repetera och lära dig några nya övningar.
Läs mer om Spiral stabilisering här.

Är ni en grupp från ett företag, en förening eller en organisation som önskar göra något tillsammans som är hälsofrämjande? Välj en guidad aktivitet i naturen, det ger möjlighet att lämna vardagstankar och ”måsten” för en stund och varva ner. Läs mer här: Tjänster för företag.

/Lizah

Följ gärna Hållbar hälsa på Facebook och instagram (insta: hallbarhalsa.almgren).

Läs mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Vill du veta mer om vad som gäller vid bokning, betalning, avbokning m.m? Klicka här.

Yoga utomhus
Yoga utomhus – du får frisk luft samtidigt som du mjukar upp kroppen och kommer ner i varv omgiven av naturens element och lugnande effekt. Naturen hjälper till att hitta stillhet och fokus som vi med yogan vanligtvis söker. Förutom … Läs mer »
Vandring – närvaro i naturen 30/5
Välkommen på en guidad vandring som har fokus på närvaro, nyfikenhet och rörelse i lugnt tempo. Naturvistelse tillsammans med de lugnande guidade övningar vi gör under denna eftermiddag är ett fantastiskt verktyg för återhämtning och ökat välbefinnande. Under vandringen blir … Läs mer »
Vandring – Rörelseglädje i naturen 7/6
Följ med oss ut i vackra Nåstenskogen och upplev både lugn och rörelseglädje i naturen! Vi tar oss via fjärilsstigen till området kring Rödmossen och spenderar tid i den omgivande naturskogen med mossbeklädda stockar och slingrande stigar. Denna eftermiddag erbjuder … Läs mer »
Skogsbad maj
Välkommen till en hälsofrämjande aktivitet som ger dig möjlighet att varva ner – under ett skogsbad vandrar vi i lugn takt och du guidas genom övningar för att använda dina sinnen mer medvetet och vara ”härvarande”. Vi ägnar en stund … Läs mer »
Vandring – närvaro i naturen 16/5
Välkommen på en guidad vandring som har fokus på närvaro, nyfikenhet och rörelse i lugnt tempo. Naturvistelse tillsammans med de lugnande guidade övningar vi gör under denna eftermiddag är ett fantastiskt verktyg för återhämtning och ökat välbefinnande. Under vandringen blir … Läs mer »
Workshop Spiral stabilisering 31/5 – fortsättning
Denna eftermiddag riktar sig till dig som har erfarenhet av Spiral stabilisering sedan tidigare och nu vill repetera samt lära dig några nya övningar. Vi inleder med en stunds fokus på andning och repeterar sedan de grundläggande övningarna som fanns … Läs mer »
MediYoga start 6/5
MediYoga är en mjuk och dynamisk yogaform som har utvecklats från den klassiska Kundaliniyogan. Den är utvecklad av Göran Boll vid MediYoga institutet och hjälper till att förbättra din rörlighet, hållning, öka din kroppskännedom och stilla sinnet. Varje pass består … Läs mer »
Vandring: natur & närvaro 30/4
Ge dig själv en annorlunda upplevelse på sista april - följ med ut i naturen och njut av lugnet och vårtecknen! Varje dag ser vi hur nya knoppar slår ut på träden, hör fåglarna kvittra och ser de vackra citronfjärilarna. … Läs mer »
Vandring: Natur & närvaro 18/4
Vandringen 18/4 är fullbokad med väntelista. Ge dig själv en paus och följ med ut i naturen - våren är här och det är fantastiskt! Varje dag ser vi hur nya knoppar slår ut på träden, hör fåglarna kvittra och … Läs mer »
Introduktionskurs Spiral stabilisering, start 18/5
I Spiral stabilisering (SpS) strävar vi efter att öka aktiviteten i specifika muskelkedjor. När dessa är aktiva avlastas diskar och leder vilket bidrar till en förbättrad näringssättning och möjlighet till regenerering (återuppbyggnad/läkning). Övningarna i SpS ger förbättrad rörlighet, hållning, balans … Läs mer »
Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2020