Med anledning av Coronaviruset/covid-19
Kurser och aktiviteter hos Hållbar hälsa fortsätter med vissa justeringar och den som är symptomfri är varmt välkommen. Både Hållbar hälsa och Tamarind hälsostudio följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Några kurser får senare startdatum och utomhusaktiviteterna blir fler.

Stanna hemma när du har sjukdomssymptom (även milda!) och gör vad du kan som hjälper immunförsvaret och fokusera på att stärka din hälsa. Det kan vara att t.ex. äta näringsrik mat och ta små pauser då och då under dagen för att göra mjuka rörelser och ta några medvetna andetag. Och gå ut i naturen! När vi kommer ut i naturen exponeras vi för ett flertal ämnen som har positiv inverkan på hälsan. Dessutom har naturen generellt en lugnande inverkan vilket motverkar stress och det gör att kroppen kan ägna sig till att förstärka immunsystemet. (och nej – jag menar inte att det förhindrar att du får ett virus, men det kan påverka hur din kropp tar hand om det).

När du är ute i naturen är det en fördel om du har ett lugnt tempo, medvetet fokuserar på att ta in naturen med dina sinnen och även ägnar andetaget uppmärksamhet. Följ med på ett skogsbad, på skogsyoga eller en vandring, då får du guidning i att vara medvetet närvarande i naturen.  Vi kan lätt hålla det rekommenderade avståndet under dessa aktiviteter och det är små grupper. Även om det kan låta så – nej, det är inte bad i vatten/med badkläder när vi skogsbadar, det handlar om att ”bada i skogens atmosfär”. Särskilt uppmärksammade effekter av att skogsbada är en sänkt stressnivå, ett stärkt immunförsvar och sänkt blodtryck. Läs mer här. Här finns möjligheter att följa med ut framöver:
skogsbad 9/4, 24/4: vi  promenerar långsamt och upplever naturen med våra sinnen.
skogsyoga 8/4, 10/4, 15/4, 20/4, 27/4:  ta del av en unik blandning av yoga, skogsbad och promenad.
lugn vandring i Hågadalen 13/4: vi vandrar en längre sträcka, njuter av naturen, utövar medveten närvaro och gör paus för fika i skogens lugnande atmosfär.

Datum för övriga kommande kursstarter & andra aktiviteter:
Mjukyoga måndagar start 4/5.
MediYoga onsdagar start 6/5.

Spiral stabilisering introduktionskurs start 4/5
Workshop Spiral stabilisering – fortsättning, riktar sig till dig som har gått kurs tidigare och nu vill repetera och lära dig några nya övningar.
Läs mer om Spiral stabilisering här.

Arbetar du någonstans där det finns ett behov av att komma ner i varv då och då? Jag kommer gärna till din arbetsplats och föreläser om och/eller guidar genom enkla yogaövningar som kan göras på stol. Ett annat mycket uppskattat upplägg är att kombinera övningar från improvisationsteater med exempelvis kommunikation eller stresshantering. Syftet kan vara att stärka ett team, öka problemlösningsförmågan, uppmuntra till återhämtning, förbättra kommunikationen och/eller i ett kreativt samarbete lära sig fördelar med att misslyckas tillsammans.

Hör av dig till mig så diskuterar vi vad som kan passa för er (och det är viktigt att veta – det finns inga som helst krav på att någon ska stå på scen bara för att improvisationsteater är en del i innehållet – i samråd med er utvecklar vi en workshop där deltagarna är med på sina egna villkor).

Läs mer här: Tjänster för företag.

/Lizah

Följ gärna Hållbar hälsa på Facebook och instagram (insta: hallbarhalsa.almgren).

Läs mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Vill du veta mer om vad som gäller vid bokning, betalning, avbokning m.m? Klicka här.

Skogsyoga
Yoga utomhus – du får frisk luft samtidigt som du mjukar upp kroppen och kommer ner i varv omgiven av naturens element och lugnande effekt. Naturen hjälper till att hitta stillhet och fokus som vi med yogan vanligtvis söker. Förutom … Läs mer »
Skogsbad mars och april
Välkommen till en hälsofrämjande aktivitet som ger dig möjlighet att varva ner – under ett skogsbad vandrar vi i lugn takt och du guidas genom övningar för att använda dina sinnen mer medvetet och vara ”härvarande”. Vi ägnar en stund … Läs mer »
Närvaro i naturen – Vandring & fika 13/4
Ge dig själv en paus och följ med ut i naturen - våren är här och det är fantastiskt! Varje dag ser vi hur nya knoppar slår ut på träden, hör fåglarna kvittra och ser de vackra citronfjärilarna. Följ med … Läs mer »
Mjukyoga start 4/5
Under denna kurs gör vi yoga som syftar till att ge återhämtning och lugn. Tanken är att sträcka ut kroppen för att bli rörligare och att aktivera kroppens lugn-och-ro-system för att reducera stress. Vi lägger fokus på långsamma mjuka rörelser, … Läs mer »
Introduktionskurs Spiral stabilisering, start 4/5
I Spiral stabilisering (SpS) strävar vi efter att öka aktiviteten i specifika muskelkedjor. När dessa är aktiva avlastas diskar och leder vilket bidrar till en förbättrad näringssättning och möjlighet till regenerering (återuppbyggnad/läkning). Övningarna i SpS ger förbättrad rörlighet, hållning, balans … Läs mer »
MediYoga start 6/5
MediYoga är en mjuk och dynamisk yogaform som har utvecklats från den klassiska Kundaliniyogan. Den är utvecklad av Göran Boll vid MediYoga institutet och hjälper till att förbättra din rörlighet, hållning, öka din kroppskännedom och stilla sinnet. Varje pass består … Läs mer »
Retreatdag med yoga 10/4
På grund av det rådande läget blir inte retreatdagen av i april. Förhoppningen är att kunna anordna den längre fram. Välkommen att höra av dig om du har några frågor! Välkommen till en retreatdag för att "vårstäda" kropp och sinne. … Läs mer »
Introduktionskurs Spiral stabilisering, start 9/3
I Spiral stabilisering (SpS) strävar vi efter att öka aktiviteten i specifika muskelkedjor. När dessa är aktiva avlastas diskar och leder vilket bidrar till en förbättrad näringssättning och möjlighet till regenerering (återuppbyggnad/läkning). Övningarna i SpS ger förbättrad rörlighet, hållning, balans … Läs mer »
Inställt: Uppsala hälsomässa
På grund av det rådande läget är Uppsala hälsomässa inställd. Hälsomässan var planerad till lördag 4:e april men den flyttas framåt och nytt datum kommer så småningom. "Uppsala hälsomässa; en mässa med fokus på välmående för hela dig. Det finns … Läs mer »
Workshop Spiral stabilisering 26/4 – fortsättning
Denna eftermiddag riktar sig till dig som har erfarenhet av Spiral stabilisering sedan tidigare och nu vill repetera samt lära dig några nya övningar. Vi inleder med en stunds fokus på andning och repeterar sedan de grundläggande övningarna som fanns … Läs mer »
Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2020