Hållbar hälsa vill bidra till en bättre värld. Lite svårt att ta på? Ett högt satt mål? Kanske det, men det är anledningen till att Hållbar hälsa har startats. Här finns en övertygelse om att alla kan förändras och utvecklas, men det kan behövas hjälp på vägen och olika verktyg för att komma till önskvärt läge. Om du (eller ditt företag/organisation) har en önskan om att utvecklas så är det allt som behövs till att börja med. Både hos enskilda individer och grupper finns en mängd områden som är intressanta och viktiga i en förändringsprocess, det viktiga är att börja någonstans. Varje steg räknas och när vi tar oss tid för reflektion och får en ökad kännedom om oss själva och omvärlden så är chansen stor att världen blir lite bättre!

Hållbar hälsa arbetar utifrån ett helhetstänk som utgår från att  människan regelbundet behöver motionera/stimulera inte bara muskler utan även tankar (mentala och själsliga aspekter) matsmältningsapparaten, körtel-, samt lymf- och nervsystemet för att ”hålla sig i form” fysiskt, mentalt och känslomässigt. Här finns en önskan att bidra till att fler människor kan utvecklas och bli mer medvetna om vad som påverkar oss mentalt och fysiskt – för att öka varje individs möjlighet att leva i balans och få ut det bästa möjliga av livet, oavsett utgångspunkt.

side-lizah

Jag som har grundat Hållbar hälsa heter Lizah Almgren och har arbetat med företaget sedan 2009. Före det arbetade jag under ca.15 år inom olika serviceyrken och med människor på olika sätt. Under åren förundrades jag över att vissa människor och företag är mer välmående och framgångsrika än andra. Nyfikenhet kring detta samt egen erfarenhet av ohälsa, stress och vardagens ibland många krav bidrog till att jag valde att utbilda mig inom och arbeta med områden som bland annat yoga, stresshantering och kommunikation. Jag önskar en förändring i det som jag uppfattar generellt finns avseende synen på hälsan – de flesta tar hälsan för givet och tar hjälp/åtgärdar först när problem uppstår på något områden. Tänk om det istället var mer självklart att arbeta aktivt för att förebygga ohälsa och föra in mer friskvårdande aspekter i vardagen – hur skulle vårat samhälle se ut då?

I alla mina upplägg är det centralt med en frihet från prestation och krav. Att lyssna in, känna efter och utgå från sina egna förutsättningar är något som jag själv har behövt träna på under åren (och gör det fortfarande!). Jag tror att det är grundläggande och mycket viktigt att respektera sig själv och sina gränser för att ha en god hälsa.

Ett sätt att beskriva min utveckling kan vara att säga att jag gjort en ”hälsoresa” som påbörjades för över 10 år sedan. Den har innefattat bland annat att gå ner i vikt och bli av med smärta och värk. Jag hade konstant ont i magen, fick mer och mer besvär med rygg, nacke och axlar och dessutom ett ”löparknä” som gjorde att jag inte kunde springa. Avslappning, meditation och andningsövningar har varit otroligt viktiga på min resa. Jag har lagt om min kost. Läst mycket och gått många kurser för att öka min självkännedom och lära mig nya sätt att kommunicera. Fysiskt är det Spiral stabilisering som har gjort underverk med kroppen och jag önskar att fler kommer i kontakt med denna enkla men unika metod för pre– och rehabilitering av rörelseapparaten. (Det betyder alltså att den fungerar utmärkt i både förebyggande syfte för den som vill förbättra sin kroppsfunktion, hålla sig skadefri och öka sin prestationsförmåga samt för den som har rygg/-nackproblem m.m.) Utbildningen i Spiral stabilisering tillsammans med mina tidigare utbildningar och erfarenheter är alla viktiga i arbetet med den som vill uppnå och bibehålla en så god hälsa och livskvalitet som möjligt.

Intresset för mat som är lagad från grunden på ekologiska råvaror av god kvalitet och utan onödiga tillsatser har bara växt med åren. Det har lett mig in på att också arbeta med mat på olika sätt, bland annat med Café EkoTrollet och PriMaten i Uppsala.

Som person är jag nyfiken och strukturerad med ett stort intresse för människor, utveckling och kommunikation. Jag älskar att vara ute i naturen, att resa och är mycket förtjust i mörk choklad gjord på fina råvaror. Mums!

Utbildningar inom hälsa/friskvård
Instruktör Spiral stabilisering (2013)
Yogainstruktör (2012 Medicinsk Yoga)
Yogainstruktör (2010 Friskis&Svettis)
Metakommunikatör (2009-2012)
Stress- och Friskvårdsterapeut (2006)

MediYoga_Edu_Badge

MediYoga_Edu_Badge
Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2018