side-lizahHållbar hälsa drivs av mig som heter Lizah Almgren och jag har varit egen företagare sedan 2009. Före det arbetade jag under ca.15 år inom olika serviceyrken och med människor på olika sätt. Under åren förundrades jag över att vissa människor och företag är mer välmående och framgångsrika än andra. Nyfikenhet kring detta samt egen erfarenhet av ohälsa, stress och vardagens ibland många krav bidrog till att jag valde att utbilda mig inom och arbeta med områden som bland annat yoga, stresshantering och kommunikation.

Jag tror att alla människor regelbundet behöver motionera/stimulera inte bara musklerna utan även tankarna, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet för att ”hålla sig i form” fysiskt, mentalt och känslomässigt. Jag önskar att bidra till att fler människor kan utvecklas och bli mer medvetna om vad som påverkar oss mentalt och fysiskt – för att öka varje individs möjlighet att leva i balans och få ut det bästa möjliga av livet, oavsett utgångspunkt.

Jag är utbildad Stress- och Friskvårdsterapeut (2006), yogainstruktör (2012 Medicinsk Yoga) och metakommunikatör (2009-2012). Sedan 2009 driver jag alltså eget företag som under åren 2009-2014 hette ”Lizah Almgren Hälsa och utveckling” och sedan september 2014 heter företaget ”Hållbar hälsa Lizah Almgren”. Jag har arbetat med fram för allt kurser och föreläsningar under de senaste åren och även i viss mån haft möjlighet att ta emot på individnivå och då i huvudsak med fokus på stresshantering.

Den första yogautbildningen gick jag hos Friskis & Svettis 2010 och instruerade sedan yoga hos F&S i Uppsala 2010-2012 (hathayoga). 2012 utbildade jag mig till instruktör i MediYoga (Medicinsk Yoga) vid MediYoga Institutet för i Stockholm och har sedan dess regelbundet kurser i yoga. Mina yogapass kännetecknas av lugn samt en frånvaro av prestationskrav.

Under 2013 utbildade jag mig till instruktör i Spiral Stabilisering som är en unik metod för pre- och rehabilitering av rörelserapparaten. Den fungerar alltså utmärkt i både förebyggande syfte för den som vill förbättra sin kroppsfunktion, hålla sig skadefri och öka sin prestationsförmåga samt för den som har rygg/-nackproblem m.m. Denna utbildning tillsammans med mina tidigare utbildningar och erfarenheter är alla viktiga i arbetet med den som vill uppnå och bibehålla en så god hälsa och livskvalitet som möjligt.

Jag är intresserad av mat som är lagad från grunden på ekologiska råvaror av god kvalitet och utan onödiga tillsatser. På det området har jag arbetat med Café EkoTrollet och PriMaten i Uppsala.

Som person är jag nyfiken och strukturerad med ett stort intresse för människor, utveckling och kommunikation. Jag älskar att resa och är mycket förtjust i mörk choklad gjord på fina råvaror. Mums!

MediYoga_Edu_Badge

MediYoga_Edu_Badge
Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2017