Skogsbad lördag 7/3

februari 11, 2020

Välkommen till en hälsofrämjande aktivitet som ger dig möjlighet att varva ner – under ett skogsbad vandrar vi i lugn takt och du guidas genom övningar för att använda dina sinnen mer medvetet och vara ”härvarande”. Vi ägnar en stund till att fokusera på andningen och en stund för att ”bara vara”.

Skogsbad har sitt ursprung i japan där termen ”Shinrin-Yoku” finns och den betyder ungefär att ”ta in skogsatmosfären med alla sinnen”. Det kan alltså sägas vara ett sätt att ”bada” i skogens atmosfär. I Sverige kallar vi det oftast Skogsbad och Skogsterapi. Forskning visar att stresshormonet kortisol minskar under ett skogsbad och att ämnen som träd utsöndrar verkar ha en positiv effekt på vårat immunsystem.

För vem? Passar den som vill ha/behöver en lugn stund och och kanske känner sig stressad, trött, orolig eller har högt blodtryck. Även du som ”bara” längtar ut eller är nyfiken på att ta dig ut i naturen är varmt välkommen!  Inga förkunskaper krävs. Vi går delvis på mindre stigar och du bör kunna promenera på underlag som är lite ojämnt.

Datum och tid: lördag 7/3 kl.10.30 – 12.00

Plats: Stadsskogen i Uppsala. Samling vid korsningen Artillerigatan – Kåbovägen (se karta nedanför).
Korsningen ligger ca. 300 meter från ICA-affären ”ICA Nära Hörnan”. Följ denna länk för att se platsen på karta på Eniros webbplats.

Utrustning: Sittunderlag finns, du behöver bara välja kläder och skor utifrån väderlek (vi går ut i nästan alla väder, om det blir något extremväder ställs det in.) Eftersom vi håller ett lugnt tempo kan det vara bra att ha varma kläder om du vet att du lätt blir kall.

Kostnad: 150 kr.

Anmälan och betalning: Anmälan till kontakt@hallbarhalsa.org eller 073-399 37 22.
Ange följande i din anmälan: faktureringsadress, mobilnummer och om det är något annat du vill att jag känner till. Avgiften faktureras i förskott.

Max 10 deltagare.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2020