Energipåfyllning – temapass 30/3

mars 8, 2019

Välkommen till ett temapass där kroppsmedvetenhet, närvaro, andning och avslappning står i fokus!
När vardagen snurrar på är det ibland mycket som ska fixas och fokus hamnar på vad som händer “runt omkring”. För de flesta finns begränsad tid och utrymme för att rikta uppmärksamheten mot sig själv och att medvetet röra på kroppen och vara närvarande i nuet.

Denna förmiddag får du ta del av rörelseglädjen som finns i SOMAMOVE – ett pass som består av flödande rörelser där du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Rörelserna avlöser varandra och är inte så noggranna i sin teknik och placering. Tänk dig en rörelseform som är både atletisk och mjuk och som låter dig kombinera rytm, andning, närvaro, intensitet, glöd, gymnastiska övningar och barfotaträning.  I SOMAMOVE strävar vi efter att skapa harmoni mellan andning och rörelse. Att ha intentionen att andningen ska gå före rörelsen. Andningen ska tillåta och bjuda in till rörelse.

Vi tar sedan en paus för fika och eftersom vi vill att även fikat ska ge dig energi serverar vi något gott som är gjort på ekologiska råvaror, fyllt med näring och fritt från laktos, gluten och vitt socker.

Efter fikapausen guidas du genom några enkla, uppmjukande yogarörelser och därefter får du tid för vila och djupavslappning. Denna stund ger kroppen och sinnet möjlighet att släppa spänningar och verkligen varva ner. Det kan ge dig en chans att “starta om ditt system” om det har blivit överbelastat och uttröttat fysiskt och/eller mentalt.

Under dessa timmar står kroppsmedvetenhet, andning och närvaro i fokus. Vi vill bidra till mer medveten rörelse i vardagen och även till återhämtning för kropp och sinne. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs. Du gör det du kan och vill utifrån dina förutsättningar och dagsformen.

Dag och tid: lördag 30/3 kl.10.00-12.30

Plats:  Torgny Segerstedts allé 21, Rosendal, Uppsala.

Kursledare: Lizah Almgren; instruktör i Spiral stabilisering, Stress & friskvårdsterapeut.
Ann-Louise Leo – instruktör SOMAMOVE

Kostnad: 295 kr

Antal deltagare: minst 8 st, max 14 st

Innehåll: Ett pass SOMAMOVE och ett pass med yogarörelser & djupavslappning samt fika.

Anmälan och frågor: till kontakt@hallbarhalsa.org eller 073-399 37 22. Ange följande i din anmälan:

  • Faktureringsadress och mobilnummer.
  • Eventuell specialkost/matallergi.
  • Eventuella fysiska besvär som du vill att vi känner till
Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024