Arbetar du i en av de organisationer/företag som har insett att välmående medarbetare är en viktig del för att ni ska kunna vara effektiva och lönsamma?  Det kan behövas olika saker för att nå dit. Ökad medvetenhet och kunskap om hur vi kan avlasta kropp och sinne och hur vi kommunicerar kan hjälpa er på vägen.

Hållbar hälsa erbjuder kurser och föreläsningar med inriktning på bland annat yoga, Spiral stabilisering, mental träning, kommunikation och stresshantering. Samtliga upplägg anpassas till arbetsgruppens behov och förutsättningar. Hör av er för att diskutera vad det är ni vill uppnå och hur vi kan nå dit. Det går att skräddarsy en föreläsning eller workshop utifrån era önskemål. Ni får en offert som baserar på vad ni önskar, tidsåtgång samt antal deltagare.

Utomhusaktivitet i grupp
Välj en guidad aktivitet i naturen, det ger möjlighet att lämna vardagstankar och ”måsten” för en stund och varva ner.

Forskning visar att vi blir mer lugna och glada, får en sänkt stressnivå, ett stärkt immunförsvar och sänkt blodtryck när vi vistas i naturen i ett lugnt tempo samt medvetet använder våra sinnen.


Utomhusaktiviteter

Skogsbad
Under ett skogsbad tillbringar vi tid i skogen på ett särskilt närvarande sätt. Vi vandrar långsamt i naturen och ägnar oss åt övningar som uppmuntrar till att använda våra sinnen aktivt och utöva närvaro/härvaro. Vi pausar en stund för att i stillhet ”bada i skogens atmosfär”.

Skogsyoga
Yoga utomhus – sträck ut och mjuka upp kroppen omgiven av naturens element och ta del av dess lugnande effekt. I detta upplägg ingår enkla fysiska övningar, andningsfokus och promenad. Också här är skogsbad en ingrediens genom övningar i sinnesnärvaro.

Längre vandring
Vill ni ge er ut på en längre vandring? Oavsett om vill ha en lugn upplevelse med inslag av skogsbad och/eller yoga eller lite mer utmanande kan vi skräddarsy en aktivitet till er i samarbete med SWE ADVENTURE TEAM.

Mat och fika
Om ni är en grupp på minst 5 personer kan ni till ovanstående aktiviteter välja att lägga till en lättare måltid som intas i naturen. För det ätbara står Johanna & Mat som använder ekologiska och närproducerade råvaror. Gott för både människa och miljö!

Plats
Aktiviteterna kan genomföras i Uppsala stadsskog eller längs Gula stigen (nära Studenternas IP) eller i Hågadalen. Ingen tidigare erfarenhet krävs och alla former av prestationskrav lämnas därhän. Var och en är välkommen som den är!

Tidsåtgång 1,5 – 3 timmar.


Spiral stabilisering

Många människor upplever idag någon form av begränsning i rörlighet eller smärta från rörelseapparaten. Det påverkar ofta kapaciteten och förmågan att prestera och fokusera. Vanliga besvär är stelhet och värk i huvud, nacke och rygg eller problem med till exempel musarm, löparknä eller hälsporre.

Övningar i Spiral stabilisering avlastar och återhämtar kroppen från den belastning som väldigt många utsätts för både på arbetet och privat. I arbetslivet gäller det yrken där tunga lyft utförs men i allra högsta grad även i yrken där vi ofta befinner oss i statiska och monotona positioner, t.ex. kontorsarbete och arbete i butik. Dessa statiska positioner belastar vissa muskelsystem i kroppen mer än vad vi är skapta för och andra muskelsystem blir underaktiverade. Det i sin tur leder till obalanser rent fysiskt som visar sig på olika sätt och påverkar hälsan negativt.

Under en introduktionsföreläsning förklarar vi hur detta hänger ihop och hur det enkelt går att bryta den negativa belastningen med olika rörelser.

Med fördel kan föreläsningen kombineras med teori och praktik kring andning vilket har en tydlig koppling till stress och spänningar i kroppen.

Digitalt kursmaterial ingår.

Tidsåtgång:
Introduktionsföreläsning Spiral stabilisering med praktiska övningar: från 2 timmar och uppåt.
Introduktionsföreläsning Spiral stabilisering med praktiska övningar + teori & praktik andning: från 2,5 timmar och uppåt.

Efter introduktion går det att boka uppföljning/fortsättning samt regelbundna träningspass på 45 – 90 minuter.

Pris enligt offert.

Grupper upp till 10 personer är välkomna till vår hälsostudio i Eriksberg, Uppsala. Vid grupper med fler deltagare får vi antingen dela upp gruppen på olika tillfällen eller undersöka om ni själva har ett utrymme som går att använda.


Yoga på arbetsplatsen

Vill ni yoga i ”arbetsvardagen”, på en kick-off eller konferens? Att erbjuda sina anställda yoga är bra för både arbetstagare och arbetsgivare. Det ger möjlighet att skapa ett utrymme där stress får minska och spänningar släppa vilket bidrar till lugna, kreativa medarbetare. Detta kan på sikt sänka sjukfrånvaron.

Yoga går utmärkt att utföra sittandes på stol och inga förkunskaper krävs. Alla kan delta oavsett fysiska förutsättningar.

Det fungerar bra att blanda föreläsning med praktiska övningar, eller ”bara yoga”.

Tidsåtgång: föreläsning/introduktion/enstaka tillfälle från 1,5 timme. Vid regelbunden yoga finns möjlighet till pass på 30 – 90 minuter.
Pris enligt offert.


Utveckling genom kommunikation
Föreläsning
& underhållning

Ökad kunskap i hur vi kommunicerar med oss själva och andra människor är en viktig nyckel för att uppnå gott samarbete och minska risken för missförstånd. Detta leder i sin tur till ökad effektivitet.  

Det här upplägget startar med en föreläsning om de många aspekter som kommunikation innehåller vilket skapar en ökad förståelse för hur vi påverkas av de olika delarna och vad som händer när vi människor ska mötas och samarbeta.

Därefter använder vi improvisationsteater som är ett kraftfullt verktyg för att utveckla lyhördhet, samarbete och kommunikation – humor är ett utmärkt redskap att använda för personlig utveckling.

Föreläsning blandas med praktiska övningar och underhållning. Ni får ett skräddarsytt upplägg som ger er kompetensutveckling och en hel del skratt. Vi spelar upp scener på temat kommunikation och utifrån era behov och önskemål anpassas upplägget till hur delaktiga ni själva vill vara. Frånvaro av prestation och krav är centralt, vill deltagarna själva gå upp för att prova ett scenario går det att ordna (helt valfritt).

Exempel på innehåll:

 • Vilka delar består kommunikation av?
 • Hur kan ni föra fram åsikter och ge feedback effektivt och konstruktivt?
 • Vad är skillnaden mellan fakta och tolkning?
 • Hur påverkas vi av medvetna och omedvetna värderingar när vi kommunicerar?
 • Varför är gränssättning viktigt inom kommunikation?
 • Praktiska övningar i att kommunicera på olika sätt
 • Interaktiv underhållning

Detta upplägg sker i samarbete med Maximilian Hansen från Mind Melt. I över 15 år har Maximilian hållit kurser, workshops och föreställningar både nationellt och internationellt inom området improvisationsteater

Tidsåtgång: från 2 timmar och uppåt, beroende på vad ni vill uppnå och hur många moment ni önskar ha med.
Pris enligt offert.


Kurs i kommunikation

snackgubben

Kursens syfte är att ge ökad kunskap i hur vi kommunicerar med oss själva och andra människor samt att öka förståelsen för, och vikten av, att kommunicera så att den information som behöver överföras kommer fram.

Varje kurstillfälle består av teori samt diskussioner och praktiska övningar.
Exempel på innehåll:

 • Vilka delar består kommunikation av?
 • Hur påverkas du av andra människors sätt att kommunicera?
 • Övningar i att uttrycka sig och lyssna.
 • Hur kan ni föra fram åsikter och ge feedback effektivt och konstruktivt?
 • Hur kan du byta tillstånd för att må bättre?

Tidsåtgång: från 4 timmar och uppåt, beroende på vad ni vill uppnå och hur många moment ni önskar ha med.
Pris enligt offert.


Kurs i stresshantering och avspänning

Kursen syftar till att ge kunskap om stresshantering och avslappningstekniker. Det finns många positiva effekter med att lära sig slappna av och gå ner i varv, exempelvis:

 • En bättre hälsa på grund av att immunförsvaret stärks
 • Hjärnans kapacitet kan utnyttjas bättre
 • Det blir lättare att koncentrera sig
 • Ökad inspiration
 • Mera ork

Kursen består av en blandning av teori och praktiska övningar. Exempel på innehåll:

 • Vad är stress?
 • Hur kan stress hanteras?
 • Hur fungerar hjärnan? Varför är det viktigt att avlasta hjärnan och hur kan det göras?
 • Andningstekniker och avslappningsövningar som ger kvalitativ återhämtning.
 • Hur kan avslappning bidra till effektivitet och kreativitet?

Tidsåtgång: från 4 timmar och uppåt. Pris enligt offert.


Löpträning

Är ni en grupp som vill komma igång med löpning och är nyfikna på ”minimalistisk” löpning? Med utgångspunkt ur Spiral stabilisering får ni kunskap om hur musklerna i kroppen samspelar och hållningens betydelse för gång och löpning. På en grundläggande nivå görs en genomgång av teori och praktiska övningar för att skapa förutsättningar att komma igång med löpträning på ett säkert sätt.

Tidsåtgång: 1,5 timme och uppåt. Pris enligt offert.


Föreläsningar:

Det går bra att boka föreläsningar med olika teman. Tidsåtgång från 1,5 timme och uppåt.

Exempel på områden:
Stresshantering
Få ökad kunskap om stresshantering och tekniker för att slappna av för att bli effektivare, piggare, mer kreativ och fokuserad.

Hur kan yoga påverka hur du mår och presterar?
Under föreläsningen varvas teori med praktiska övningar som är användbara när du till exempel vill vara fokuserad eller avslappnad. Du får en kort introduktion till yoga och några enkla verktyg som kan öka ditt välmående och din kapacitet både på jobbet och i privatlivet.

Grupper upp till 20 personer är välkomna till vår hälsostudio i Eriksberg, Uppsala för att yoga, där finns all utrustning som behövs. Vid grupper med fler deltagare får vi antingen dela upp gruppen på olika tillfällen eller undersöka om ni själva har ett utrymme som går att använda.

MediYoga_Edu_Badge

MediYoga_Edu_Badge
Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024