Hälsoresa Sälen 22-26 juli 2018

juni 7, 2018

1 plats kvar

Följ med till de vackra svenska fjällen på en resa där hälsan står i centrum! Under dessa dagar fokuserar vi på att mjuka upp kroppen, äta bra mat och uppleva naturen – allt i ett lugnt tempo. Vi bor i och utgår från Lindvallen i Sälen i en mycket fin storstuga med närhet till den storslagna naturen. Dagarna innehåller enkla vandringar, inspirerande föreläsningar, mjuka övningar med yoga och Spiral stabilisering samt bra mat som är lagad från grunden med omsorg. En riktig hälsoboost som ger dig ny energi och inspiration till hälsosamma vanor att ta med hem till vardagen!

Fjällvandring behöver inte vara avancerat eller innefatta väldigt långa sträckor för att ge en minnesvärd upplevelse. Naturen är fantastisk och trollbindande med en rogivande effekt. Du kan delta oavsett vilken ålder, vana eller bakgrund du har. Föreläsningar och övningar ligger på en grundläggande nivå vilket gör att alla är välkomna. Det finns inga prestationskrav under dessa dagar och alla utgår från sina egna förutsättningar. Alla aktiviteter är frivilliga.

Ankomst till Sälen ca kl.14.00 söndag 22/7 och avresa ca kl.10.30 torsdag 26/7. Samtliga aktiviteter och måltider som sker i Sälen från söndag 22/7 – torsdag 26/7 ingår.

Boende:

 

 

 

 


Stugan ligger i Lindvallen och har flera våningar. Den är smakfullt inredd med bland annat murade spisar, invändig bastu samt en underbar fristående vedeldad bastu. Pris nedan avser del i dubbelrum. Det finns flera toaletter och duschar på varje våning.
 

 

 

 

 


Maten:

All mat lagas av oss kursledare. Du som deltagare är välkommen att var med vid matlagning om du vill.
Vi är noga med råvarorna och lagar alla måltider med omsorg. Maten är fri från gluten, vitt socker och tillsatser – vi använder bara rena råvaror samt ekologiskt/krav så långt som möjligt. Mejeriprodukter förekommer i begränsad utsträckning och är alltid möjligt att välja bort.  Huvuddelen av rätterna är baserade på grönsaker och det kommer att finnas ett par alternativ med ägg, nötkött och fisk. Du väljer utifrån dina matpreferenser (ange det i din anmälan).

Yogan
Yogapassen syftar till att ge återhämtning och lugn. Tanken är att aktivera kroppens lugn-och-ro-system och vi lägger fokus på långsamma mjuka rörelser, andning och medveten närvaro. Övningarna görs liggande, sittande och stående och har inslag från hathayoga. Frånvaro av prestation är centralt och detta är lugn yoga för dig som är nybörjare eller van yogautövare och som tilltalas av enkla rörelser i ett lugnt tempo.

Spiral stabilisering
Spiral stabilisering syftar till att återskapa/förstärka det för människan naturliga rörelsemönstret. Syftet med övningarna är att ge dig förbättrad rörlighet, balans och stabilitet. Övningar i Spiral stabilisering har god effekt om du har besvär med stelhet och värk i huvud, nacke och rygg eller problem. Under resan får du en genomgång av grundläggande övningar och förståelse för denna träningsform. Du som redan har erfarenhet av Spiral stabilisering får repetition och kan ta tillfället i akt att finslipa på tekniken. Läs mer om Spiral stabilisering här.

Föreläsningar
Under resan ingår föreläsningar med följande teman:
Spiral stabilisering
Vad är Spiral stabilisering? Vad är skillnaden på vertikal och spiral stabilisering och i vilka situationer aktiveras dessa olika muskelsystem? Hur kan Spiral stabilisering avlasta och bidra till läkning av överbelastade muskler/senor/ligament/leder?

Yoga
Vad är yoga? Vad ger långsamma rörelser och andningsövningar för effekt på hälsan? Hur hjälper det till att bryta stresspåslag?

Kost
Hur kan du tänka för att välja mat som håller blodsockret på en jämn nivå, som mättar och ger näring istället för “tomma kalorier”? Cecilia berättar om Paleolitisk kosthållning och vinsterna den är tänkt att ge.

Prisinformation:
5.000 kr per person med del i dubbelrum i storstuga i Lindvallen.
Möjlighet till boende i enkelrum mot tillägg 1.600 kr – begränsat antal.
Reser du ensam och bokar del i dubbelrum kommer du att dela med någon annan som reser ensam.

Detta ingår:

  • Del i dubbelrum
  • Sängkläder och handdukar
  • Samtliga måltider från söndag eftermiddag till torsdag förmiddag: frukost, lunch, middag, mellanmål
  • Föreläsningar
  • 1-2 pass per dag med yoga/avslappning eller Spiral stabilisering
  • 1 vandring per dag
  • Liftkort för en tur upp på fjället

Ingår inte:
Resa till Sälen och försäkring.

Meddela oss om du är intresserad av att resa med oss till Sälen, vi återkommer med pris för plats i bil/minibuss.
Eventuell försäkring och avbeställningsskydd tecknar du själv genom din bank eller ditt försäkringsbolag.

Dagsprogram:
Vi anpassar oss en aning efter vädret och om förutsättningarna för vandring ser bättre ut förmiddag/eftermiddag så kan dagarna komma att se olika ut. Följande är ett exempel på hur ett dagsprogram kan se ut och tiderna är ungefärliga:

08.00 Frukost
10.00 Föreläsning och/eller praktiska övningar i yoga eller spiral stabilisering
12.00 Lunch
14.00 Vandringstur på fjället med paus för mellanmål/eftermiddagsfika
18.00 Middag
20.00 Föreläsning och/eller andnings- och avslappningsövningar

Anmälan
 Till kontakt@hallbarhalsa.org / 073-399 37 22 eller till info@urbanpaleocenter.se / 070-409 11 13
Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift (500 kr).
Ange följande i din anmälan: mailadress, telefonnummer, postadress för faktura, eventuella matallergier/preferenser.
OBS – begränsat antal platser, först till kvarn.

Villkor för betalning och avbokning:
Hela resan slutbetalas 1/6 2018.

Vid anmälan efter 1/6 betalas hela avgiften i samband med bokning.
Anmälningsavgiften (500 kr) återbetalas inte vid avbokning.
Vid avbokning efter 1 juni återbetalas endast 15 % av resans pris.

Övrigt

      

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024