Helgkurs Spiral stabilisering – Värmland 6-7/4

mars 8, 2019

Helgkurs Spiral stabilisering  –  tema återhämtning

I Spiral stabilisering (SpS) strävar vi efter att öka aktiviteten i specifika muskelkedjor. När dessa är aktiva avlastas diskar och leder vilket bidrar till en förbättrad näringssättning och möjlighet till regenerering (återuppbyggnad/läkning). Övningarna i SpS ger förbättrad rörlighet, hållning, balans och stabilitet. Du minskar risken för värk och stelhet i exempelvis nacke, skuldra och rygg. Den här kursen syftar till att ge återhämtning och avlastning både fysiskt och mentalt. De mjuka rörelserna som är grunden i SpS kombineras med några andra områden som är viktiga för återhämtning: andning, närvaro och avslappning.

Under kursen går vi igenom grundläggande övningar inom SpS som ger förbättrad kroppskännedom, rörlighet, balans och stabilitet. Vi träffas vid två tillfällen på vardera 4 timmar. Vid första tillfället får du en teoretisk och praktisk genomgång av vad Spiral stabilisering är samt vilka vinster träningen ger dig. Du får med dig ett kursmaterial som beskriver övningarna med bild och text. Vi kommer även att prata om andning och vilka positiva effekter andningen har på din träning och din hälsa. Vid båda tillfällena avsätter vi även tid för andningsträning och avslappningsövningar.

För vem?
Kursen riktar sig till dig som:

  • söker en träningsform som ökar rörlighet, stabilitet och balans samt förbättrar hållningen
  • behöver stunder för återhämtning där du får sänka tempot och komma ner i varv.
  • har besvär med stelhet och värk i huvud, nacke och rygg eller problem med till exempel artros, löparknä, hopparknä, hälsporre.
  • vill öka medvetenheten om ditt rörelsemönster och din andning samt förebygga ohälsa.

Inga förkunskaper krävs.

Datum och tid: lördag 6:e april kl.14.00 -18.00 och söndag 7:e april kl.10.00 -14.00

Plats: Olsäterskolans gymnastiksal, Deje, Värmland

Omfattning: 2 tillfällen á 4 timmar

Kursledare: Lizah Almgren

Kostnad: 1.195 kr. Kursmaterial samt rawfood fika ingår.

OBS – kursen blir av vid minst 4 deltagare (max 8 deltagare).

Anmälan till kontakt@hallbarhalsa.org eller 073-399 37 22.
Ange namn, faktureringsadress och eventuella fysiska besvär. Uppge även om du har allergier/specialkost eftersom det ingår fika.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024