Introduktionskurs Spiral stabilisering, start v.43

oktober 6, 2018

I Spiral stabilisering (SpS) strävar vi efter att öka aktiviteten i specifika muskelkedjor. När dessa är aktiva avlastas diskar och leder vilket bidrar till en förbättrad näringssättning och möjlighet till regenerering (återuppbyggnad/läkning). Övningarna i SpS ger förbättrad rörlighet, hållning, balans och stabilitet. Du minskar risken för värk och stelhet i exempelvis nacke, skuldra och rygg. Den här kursen syftar till att ge återhämtning  och avlastning både fysiskt och mentalt. De mjuka rörelserna som är grunden i Spiral stabilisering (SpS) kombineras med några andra områden som är viktiga för återhämtning: andning, närvaro och avslappning.

Du ökar din kroppskännedom och medvetenheten om hur du andas samt får öva dig på djupandning. Det leder till en förbättrad syresättning som är viktigt för att ha en god hälsa, det kan minska stress och oro. Avslappningen ger en värdefull möjlighet till både fysisk och mental återhämtning.

För vem?

Kursen riktar sig till dig som:

  • söker en mjuk träningsform som ökar rörligheten och förbättrar hållningen.
  • behöver stunder för återhämtning där du får sänka tempot och komma ner i varv.
  • har besvär med stelhet och värk i huvud, nacke och rygg eller problem med till exempel artros, löparknä, hopparknä, hälsporre.
  • vill öka medvetenheten om din andning, ditt rörelsemönster & förebygga ohälsa.

Innehåll och kursupplägg:

I början av kursen får du en kortfattad teoretisk genomgång av andning samt vad Spiral stabilisering är. Vid varje tillfälle därefter går vi igenom grundläggande SpS-övningar samt ägnar tid till andningsträning och avslappningsövningar.

Dag och tid: måndagar kl.18.40 – 20.00 med start måndag 22/10

Kursdatum: 22/10, 5/11, 12/11, 26/11, 3/12, 10/12

Plats:  Torgny Segerstedts allé 21, Rosendal, Uppsala.

Omfattning: 8 timmar fördelat på 6 tillfällen (1 tim 20 min per gång).

Kursledare: Lizah Almgren; instruktör i Spiral stabilisering, Stress & friskvårdsterapeut.

Kostnad: 1.095 kr. Digitalt kursmaterial ingår. Kursavgiften faktureras i förskott och betalas i samband med kursstart.

Anmälan till: kontakt@hallbarhalsa.org eller 073-399 37 22. Uppge faktureringsadress, kontaktuppgifter och eventuella fysiska besvär vid anmälan.

Antal deltagare: minst 6 st, max 10 st

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024