Introduktionskurs Spiral stabilisering v.5-12

januari 8, 2018

Introduktionskurs Spiral stabilisering
Tema: återhämtning

Fullbokad

Den här kursen syftar till att ge återhämtning  och avlastning både fysiskt och mentalt. De mjuka rörelserna som är grunden i Spiral Stabilisering (SpS) kombineras här med några andra områden som är viktiga för återhämtning: andning, närvaro och avslappning.

Under denna kurs går vi igenom grundläggande övningar inom Spiral stabilisering (SpS) som ger förbättrad rörlighet,  balans och stabilitet. Vid varje tillfälle avsätter vi även tid för andningsträning och avslappningsövningar. Du får ökad kroppskännedom samt medvetenhet om hur du andas och öva dig på djupandning. Det leder till en förbättrad syresättning som är viktigt för att ha en god hälsa, det kan minska stress och oro och även därmed förbättra dina prestationer vid andra aktiviteter. Avslappningen ger en värdefull möjlighet till både fysisk och mental återhämtning.

För vem?
Kursen riktar sig till dig som:

  • söker en mjuk träningsform som ökar rörligheten, förbättrar hållningen och håller dig skadefri.
  • behöver stunder för återhämtning där du får sänka tempot och komma ner i varv.
  • har besvär med stelhet och värk i huvud, nacke och rygg eller problem med till exempel artros, löparknä, hopparknä, hälsporre.

Du är också välkommen om du inte har några skador/problem utan ”bara” vill öka medvetenheten om din andning, ditt rörelsemönster och förebygga ohälsa. Inga förkunskaper krävs och du är välkommen oavsett träningsvana.

Innehåll och kursupplägg:
I början av kursen får du en kortfattad teoretisk genomgång av andning samt vad Spiral stabilisering är. Vid varje tillfälle därefter går vi igenom SpS-övningar samt gör andningsövningar och ägnar tid till avslappning.

Ungefärlig fördelning av tiden:
10-15 minuter andning
40-45 minuter Spiral stabilisering
10-15 minuter avslappning

Dag och tid: torsdagar kl.17.00 – 18.15 med start torsdag 1:a februari (v.5 – 12)

Plats: Uppsala – I´m a runners träningsstudio i Rosendal, Torgny Segerstedts allé 21.

Omfattning: 10 timmar fördelat på 8 tillfällen (1 tim 15 min per gång).

Kursledare: Lizah Almgren; utbildad instruktör i Spiral stabilisering, Stress & friskvårdsterapeut.

Kostnad: 1.250 kr. Digitalt kursmaterial ingår

Anmälan till: kontakt@hallbarhalsa.org eller 073-399 37 22. Uppge faktureringsadress och kontaktuppgifter vid anmälan. Fakturan betalas i samband med kursstart.

OBS – begränsat antal platser, anmälan är därför bindande. Du kan överlåta din plats utan extra kostnad till någon annan om du får förhinder.
Minst 5 och max 8 deltagare på denna kurs.

Frågor? Hör gärna av dig till Lizah 073-399 37 22 eller kontakt@hallbarhalsa.org

Om du önskar kan du köpa till en individuell kropps- och rörelseanalys för 995 kr (ord. pris är 1.495kr). Denna analys utförs av Linda Lövqvist som är sjukgymnast och terapeut i Spiral stabilisering. Analysen ger dig bland annat information om hur dina muskler och leder används och belastas idag. Har kroppen förmåga att avlasta och återhämta musklerna som används i vardagen och finns det riskfaktorer i ditt rörelsemönster/din hållning som kan leda till smärta/skada? Ditt rörelsemönster undersöks utifrån ett helhetsperspektiv vilket är till hjälp för att spåra grundorsaken till eventuell befintlig smärta/skada.
Om du vill boka individuell analys kontaktar du Linda direkt och informerar henne att du deltar i introduktionskurs hos Hållbar hälsa.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024