Kursdag med fokus på mat – 5/5

mars 9, 2018

Vill du också ha goda matvanor i ditt liv som ger bra energi? På denna kurs pratar vi om – och lagar – mat som mättar och ger näring istället för “tomma kalorier”. Vår utgångspunkt är ”ren mat”, vilket för oss betyder mat som lagas på bra råvaror utan onödiga tillsatser. Vi gör en översikt över några av de idag förekommande kosthållningarna (Paleo, AIP, LCHF, Keto, Rawfood) och diskuterar innebörden av dem. Vilka hälsovinster är de tänkta att ge? Därutöver pratar vi om vad som ger kroppen goda förutsättningar att bearbeta maten som vi äter och tillgodogöra sig näringen från den, samt mentala aspekter som är till hjälp när en förändring ska genomföras. Du får också ta del av tänkvärda tips och får tid för reflektion för att identifiera vad som kan hjälpa och stjälpa om du vill ändra dina matvanor.

Tillsammans lagar vi en måltid som består av olika enkla rätter som du sedan kan laga till vardags. Du som deltagare ingår i en mindre grupp och alla grupper får olika uppgifter/recept. Alla är delaktiga i köket. Inga prestationskrav finns, inga förkunskaper krävs, du är välkommen oavsett om du har vana av att laga mat eller inte.

För oss handlar mat och att äta om att tillföra bra energi genom god mat. För att optimera för kroppen att tillgodogöra sig näring tänker vi att det inte bara handlar om vad vi äter utan också om hur vi äter och vår förmåga att processa maten.

Huvuddelen av rätterna är baserade på grönsaker och det kommer att finnas ett par alternativ med mejeri, ägg, nötkött och fisk, du väljer utifrån dina matpreferenser (ange detta i din anmälan). Maten är helt fri från gluten, mejeriprodukter och processat socker.

För vem?
Passar dig som vill få inspiration och hjälp på vägen till nya goda matvanor. Du får recept och tips på hur du kan tänka/agera för att göra goda val i vardagen. Du kanske vill bli piggare, friskare eller bara är nyfiken? Du behöver inte ha någon erfarenhet alls av matlagning eller vilja följa någon särskild diet/kosthållning. Upplägget är på en grundläggande nivå och alla är därför välkomna.

Datum och tid
Lördag 5:e maj 2018 kl.10.00 – 16.30.

Plats
Vi håller till på PriMaten i Science Park, Uppsala.

Följande ingår
Lunch, fika, recept (digitalt kursmaterial) och inspiration. Det kommer finnas alternativ med veganskt/vegetariskt innehåll och kött från ko och fisk, du väljer utifrån dina matpreferenser (obs – ange detta i din anmälan).

Kostnad
850 kr.

Kursledare:
Lizah Almgren (läs mer om Lizah här) och Cecilia Isakson.

Cecilia driver företaget Urban Paleo Center och arbetar med kost- och livsstilsrådgivning, coaching och massage. Hon föreläser även om hälsa och friskvård och har program för viktminskning. Cecilia är certifierad kostrådgivare vid Paleo Institute och massör genom Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin, samt diplomerad lifecoach. Förutom på den egna kliniken i Håga, arbetar Cecilia aktivt i skolor med föreläsningar och workshops om psykisk ohälsa. Hennes mission är att hjälpa alla som vill optimera sin livsstil.

Anmälan och frågor:
till kontakt@hallbarhalsa.org eller 073-399 37 22 senast 27/4. Ange följande i din anmälan:
–    Faktureringsadress och mobilnummer.
–    Ditt val avseende mat: animaliskt/vegetariskt/veganskt samt eventuell matallergi.

Betalning:
Avgiften faktureras i förskott. Platserna är begränsade och anmälan därför bindande. Du kan dock överlåta din plats till någon annan utan extra kostnad om du får förhinder.

Minst 8 och max 12 deltagare för denna kurs.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024