Kurs i naturlig löpning 20/3 – 2 platser kvar

mars 3, 2016

Under 2013 och 2014 tog Hållbar hälsa tillsammans med Magnus Fredriksson på VikingREHAB fram ett unikt upplägg avseende löpning. Magnus har idag även ett företag som heter ”Natural Human”. Han är specialistutbildad inom flera områden med fokus på rörelse, bland annat i Spiral stabilisering, är legitimerad kiropraktor i grunden och har många års erfarenhet av att göra rörelse-/löpanalyser. Vi har båda ett stort intresse för löpning och ville skapa ett upplägg som inte bara handlar om de fysiska aspekterna eftersom vi uppfattar att det mentala och det fysiska hänger tätt ihop.

Under 2015 hann vi tyvärr inte med någon kurs men nu är det äntligen dags igen! Upplägget liknar de tidigare kurserna, vi har förstås utvärderat utifrån all feedback vi fick och har gjort några justeringar.

Oavsett om du är nybörjare avseende löpning eller om du vill ha ny utmaning i löparspåret så är du välkommen på den här kursen som på ett unikt sätt ser till helheten; den tar hänsyn till både fysiska och mentala aspekter som är betydelsefulla för att du ska kunna få ut det bästa vid löpning.

Vi lär ut det vi anser är ett naturligt sätt att springa vilket gör löpningen till ett utmärkt verktyg för mental och fysisk återhämtning – när det sker utifrån ett helhetstänk och anpassas till kroppens förutsättningar och till dagsformen. Utgångspunkten är naturlig (ofta kallad minimalistisk) löpning där dämpade skor undviks. Du kan dock applicera detta tänk oavsett vilken typ av skor du väljer att använda. Tonvikt läggs på att du ska förstå hur hela kroppen samspelar som en helhet. För många innebär kursen ett nytt sätt att springa och vi vill betona att det är fördelaktigt att ha ett långsiktigt tänk och tålamod för att resultatet ska bli hållbart. I samband med kursen startar löpgrupper som du kan ansluta till om du vill.

Delar av innehållet:

  • Hur din kropp är designad för effektiv och skonsam löpning
  • Hur kroppens naturliga stötdämpning fungerar
  • Varför löpning på ”rätt sätt” är skonsammare än rask promenad
  • Praktiska övningar: teknikträning och löpträning
  • Mentala aspekter som har betydelse för att löpningen ska bli ett verktyg för återhämtning istället för nedbrytande och ge upphov till överbelastningar/skador
  • Individuell löpanalys (bokas separat i samråd med Magnus)

För vem? Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs. Det du bidrar med är ett intresse kring fysisk och mental hälsa, tålamod, samt en vilja att utvecklas. Kanske är du nybörjare avseende löpning eller en van löpare som vill få en bättre teknik och optimera din löpning.

Datum: Söndag 20 mars kl.13.00 – 17.00 samt uppföljning söndag 17 april kl.16.00-17.30

Kursledare: Magnus Fredriksson och Lizah Almgren. Läs mer om Magnus på www.naturalhuman.se och www.vikingrehab.se

Plats: PriMaten, Dag Hammarskjölds väg 58, Uppsala.

Omfattning: Två träffar i grupp (tot.5,5 timmar) som består av teori, praktiska övningar, teknikträning och löpträning. Utöver detta ingår även ett individuellt möte á 40 min då du får göra en löpanalys på löpband som dokumenteras.

Kursavgift: 1.295 kr. Fika den 20/3 samt kursmaterial ingår.

Anmälan: till kontakt@hallbarhalsa.org eller på telefon 073-399 37 22.
Platserna är begränsade (max. 12 deltagare) och anmälan därför bindande.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024