Kurs i Spiral stabilisering, start 13/6 – fullbokad

maj 17, 2017

Kick-start kurs i Spiral stabilisering med andning, 10 tillfällen
Under denna kurs går vi igenom grundläggande övningar inom Spiral stabilisering (SpS) som ger förbättrad rörlighet,  balans och stabilitet. Vid varje tillfälle avsätter vi även tid för andningsträning. Du får ökad kroppskännedom samt medvetenhet om hur du andas och öva dig på djupandning. Det leder till en förbättrad syresättning som är viktigt för att ha en god hälsa, det kan minska stress och oro och även därmed förbättra dina prestationer vid andra aktiviteter.

För vem?
För dig som vill ha en mjuk träningsform som ökar rörligheten, förbättrar hållningen och håller dig skadefri. Lämplig för dig med besvär som stelhet och värk i huvud, nacke och rygg eller problem med till exempel artros, löparknä, hopparknä, hälsporre. Passar även dig som inte har några skador/problem utan ”bara” vill öka medvetenheten om din andning, ditt rörelsemönster och förebygga ohälsa. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll och kursupplägg:
Vid de två första kurstillfällena får du en kortfattad teoretisk genomgång av andning samt vad Spiral stabilisering är. Vid varje tillfälle avsätter vi ca.10 minuter för andningsträning och går igenom SpS-övningar som sedan gradvis stegras under kursen. För att ge dig så bra förutsättningar för utveckling som möjligt börjar kursen med en individuell kropps- och rörelseanalys (värde 1.495kr). Datum för det individuella mötet bokar vi in tillsammans med dig i samband med anmälan.

Dag och tid: tisdagar kl.17.00 – 18.00 med start tisdag 13/6.
v.24 – 27, 32 – 37 Kursdatum: 13/6, 20/6, 27/6, 4/7, 8/8, 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9

Plats: Uppsala – de första fyra tillfällena ses vi på Träkoja, Dragarbrunnsgatan 46. Vid resterande sex tillfällen är platsen I´m a runners nya träningsstudio i Rosendal, Torgny Segerstedts allé.

Omfattning: 10 tillfällen a´1 timme.

Kursledare: Lizah Almgren och Linda Lövqvist

Kostnad: 1.995 kr

Anmälan: till info@imarunner.se

Frågor? maila Linda: info@imarunner.se

Max 8 deltagare på denna kurs.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024