Kurs Spiral Stabilisering, tema återhämtning. Start 24/8

augusti 9, 2017

Fullbokad.

Introduktionskurs Spiral stabilisering
Tema: återhämtning

Den här kursen syftar till att ge återhämtning  och avlastning både fysiskt och mentalt. De mjuka rörelserna som är grunden i Spiral Stabilisering (SpS) möter några andra områden som är viktiga för återhämtning: andning, närvaro och avslappning.

Under denna kurs går vi igenom grundläggande övningar inom Spiral stabilisering (SpS) som ger förbättrad rörlighet,  balans och stabilitet. Vid varje tillfälle avsätter vi även tid för andningsträning och avslappningsövningar. Du får ökad kroppskännedom samt medvetenhet om hur du andas och öva dig på djupandning. Det leder till en förbättrad syresättning som är viktigt för att ha en god hälsa, det kan minska stress och oro och även därmed förbättra dina prestationer vid andra aktiviteter. Avslappningen ger en värdefull möjlighet till både fysisk och mental återhämtning.

För vem?
Kursen riktar sig till dig som:

  • söker en mjuk träningsform som ökar rörligheten, förbättrar hållningen och håller dig skadefri.
  • behöver stunder för återhämtning där du får sänka tempot och komma ner i varv.
  • har besvär med stelhet och värk i huvud, nacke och rygg eller problem med till exempel artros, löparknä, hopparknä, hälsporre.

Du är också välkommen om du inte har några skador/problem utan ”bara” vill öka medvetenheten om din andning, ditt rörelsemönster och förebygga ohälsa. Inga förkunskaper krävs och du är välkommen oavsett träningsvana.

Innehåll och kursupplägg:
Vid det första kurstillfället får du en kortfattad teoretisk genomgång av andning samt vad Spiral stabilisering är. Vid varje tillfälle därefter går vi igenom SpS-övningar samt gör andningsövningar och ägnar tid till avslappning.

Ungefärlig fördelning av tiden:
10-15 minuter andning
25-30 minuter Spiral stabilisering
10-15 minuter avslappning

För att ge dig så bra förutsättningar för utveckling som möjligt börjar kursen med en individuell kropps- och rörelseanalys (värde 1.495kr). Analysen ger dig bland annat information om hur dina muskler och leder används och belastas idag. Har kroppen förmåga att avlasta och återhämta musklerna som används i vardagen och finns det riskfaktorer i ditt rörelsemönster/din hållning som kan leda till smärta/skada? Ditt rörelsemönster undersöks utifrån ett helhetsperspektiv vilket är till hjälp för att spåra grundorsaken till eventuell befintlig smärta/skada. Denna analys utförs av Linda Lövqvist som är sjukgymnast och terapeut i Spiral stabilisering. Datum för det individuella mötet bokar vi in tillsammans med dig inför kursstarten.

Dag och tid: torsdagar kl.18.30 – 19.30 med start torsdag 24/8 (v.34 – 43)

Plats: Uppsala – I´m a runners träningsstudio i Rosendal, Torgny Segerstedts allé 21.

Omfattning: 10 tillfällen a´1 timme + 1 st individuell kropps- och rörelseanalys (60 minuter)

Kursledare: Lizah Almgren; utbildad instruktör i Spiral stabilisering, Stress & friskvårdsterapeut.

Kostnad: 1.995 kr. Digitalt kursmaterial ingår

Anmälan till: kontakt@hallbarhalsa.org eller 073-399 37 22. Uppge faktureringsadress och kontaktuppgifter vid anmälan. Fakturan betalas i samband med kursstart.

OBS – begränsat antal platser (max 10 deltagare), anmälan är därför bindande. Anmälan kan överlåtas utan extra kostnad.

Frågor? maila Lizah: kontakt@hallbarhalsa.org

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024