MediYoga hösten-vintern 2014

november 3, 2014

Gemensamt för alla kurser är att de kännetecknas av ett lugnt tempo och en frånvaro av prestationskrav.

Följande gäller för kurser i MediYoga – Medicinsk Yoga:

  • Varje kurstillfälle är 1,5 timme
  • Plats: Rundelsgränd 2A, Uppsala
  • Yogamattor och filtar finns på plats
  • Anmälan till kontakt@hallbarhalsa.org eller på telefon 073-399 37 22. Ange faktureringsadress, mobilnummer samt eventuella fysiska besvär. Avgiften faktureras i förskott och skall vara betald innan kursstart. Platserna är begränsade och anmälan därför bindande.
  • 10 % avdrag på kursavgiften för dig som är student, pensionär, sjukskriven (minst 50%) eller arbetslös. Ange detta vid anmälan. Kursavgiften kan betalas med Friskvårdskuponger och Friskvårdscheckar, kom ihåg att ange vid anmälan om du önskar använda dessa vid betalning.

Medicinsk Yoga – MediYoga, grund

MediYoga är utvecklad av Göran Boll vid Institutet för Medicinsk yoga (IMY). Det är en mjuk och dynamisk yogaform som utvecklats från den klassiska Kundaliniyogan och passar den som vill stödja kroppens och sinnets förmåga till självläkning. Den hjälper till att förbättra din rörlighet, hållning och ökar din kroppskännedom. Övningarna påverkar hela kroppen på många olika nivåer; andning och lungor, muskulatur, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet samt hjärnan.

Forskning på effekterna av MediYoga på bland annat ryggbesvär, hjärtproblem, sömnsvårigheter, utbrändhet och stressrelaterade besvär har pågått i Sverige sedan slutet av 1990-talet och visat mycket positiva resultat. MediYoga används idag både som friskvård, förebyggande hälsovård och för rehabilitering inom den svenska hälso- och sjukvården.

MediYoga grund passar dig som:
– söker en mjuk och samtidigt kraftfull yogaform, oavsett om du är nybörjare eller van yogautövare
– vill förebygga ohälsa
– har någon form av fysiska besvär och behöver en lugn yogaform

I MediYoga grund går vi igenom och följer de tre startpaket som tagits fram av Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm. Dessa pass är framtagna för att på bästa sätt stödja kroppens och sinnets förmåga till självläkning. De två första två kurstillfällen inleds med en kortare genomgång av olika begrepp och tekniker som används inom MediYoga.

Varje pass består av inkännande, lugna rörelser, andnings- och koncentrationsövningar, avslappning och meditation. Samtliga rörelser görs sittandes (några kan göras ståendes) och de går att utföra på golvet eller sittandes på en stol. Detta gör att alla kan delta, oavsett eventuella fysiska besvär. Var och en utgår från sina egna förutsättningar. Hör gärna av dig om du har fysiska besvär som gör att du undrar om detta är något för dig.

Nästa kursstart MediYoga grund: onsdag 5/11 (1 plats kvar)
Omfattning: 6 tillfällen
Dag och tid: onsdagar kl.19.00-20.30 följande datum: 5/11, 19/11, 26/11, 3/12, 10/12, 17/12
Kurskostnad: 900 kr

Övrigt: Under kursen får du möjlighet att köpa material (CD-skivor med instruktioner och musik samt skriftlig information) som du sedan kan använda om du vill göra Medicinsk yoga på egen hand.

Medicinsk Yoga – MediYoga, fortsättning (fullt)

Passar dig som gått minst en kurs i MediYoga tidigare (hos mig eller någon annan instruktör/lärare). På fortsättningskursen innehåller passen bland annat övningar som på ett fysiskt plan syftar till att stärka, stretcha, slappna av i muskelgrupper som påverkar bl.a. ländrygg, bäcken & höfter. I likhet med grundkursen består varje pass av inkännande rörelser, andnings- och koncentrationsövningar, avslappning och meditation.

Nästa kursstart i MediYoga fortsättning: onsdag 19/11:
Omfattning: 5 tillfällen

Dag och tid: onsdagar kl.17.00-18.30 följande datum: 19/11, 26/11, 3/12, 10/12, 17/12
Kurskostnad: 750 kr


 Tidigare kurser hösten 2014:

Grund:

Måndag 18/8 kl.16.30-18.00 (Uppsala) FULLBOKAD
Tisdag 19/8 kl.19.00-20.30 (Knivsta) 3 platser kvar.

Fortsättning:

Måndag 18/8 kl.18.45-20.15 (Uppsala) 3 platser kvar

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024