Vandra i Sverige – planering och säkerhet 27/6

juni 18, 2020

Är du nybörjare på vandring? Kanske är du redan igång med lättare vandring och vill ha mer kunskap och inspiration kring utrustning och säkerhet? En väl genomtänkt planering ökar sannolikheten att du får en positiv upplevelse längs vägen och att du kan hantera oväntade händelser. 

Vi upplever en positiv trend; ett växande intresse för vandring och friluftsliv i Sverige. I takt med att fler nybörjare hittar ut på vandringslederna ser vi en ökad efterfrågan på kunskap om vandring och förberedelse inför turen. Under den här eftermiddagen får du kunskap och verktyg som hjälper dig att förbereda dig inför din vandring. Upplägget är på en grundläggande nivå.

Det kan vara många frågor som dyker upp när vi funderar över att vandra. ”Var kan jag vandra?” ”Vad packar jag med mig?” ”Hur ska jag klä mig?”  “Hur planerar jag?”

Vi pratar om klädsel och utrustning med fokus på din säkerhet. Vi går igenom hur du förebygger och hanterar oväntade händelser längs vägen. Du får med dig en detaljerad planeringsmodell som du kan ta hjälp av varje gång du planerar ett nytt äventyr. Vi pratar kort om allemansrätten och vad den innebär för oss.

TID & PLATS
Lördag 27 juni kl 13.00-17.00
Tamarind Hälsostudio, Glimmervägen 2.

KOSTNAD
495 kr. Fika ingår. Betalning i förväg via swish eller faktura.

DET HÄR INGÅR:
✔️ Grunder i vandringsplanering
✔️ Vi pratar om klädsel och personlig utrustning med fokus på din säkerhet
✔️ Vi pratar om säkerhet och hur du minimerar risken att något oväntat händer
✔️ Du får en planeringsmodell som du kan använda varje gång.
✔️ Recept på nyttiga och energirika bars att ha med på turen
✔️ Fika ingår

VAD BEHÖVER JAG?
Anteckningsblock och penna. Mobiltelefon alternativt surfplatta/bärbar dator med tillgång till internet.

ANMÄLAN OCH BETALNING
Maila dina kontaktuppgifter till: kontakt@hallbarhalsa.org eller hör av dig på telefon 073-399 37 22. Vi bekräftar att du har en plats, därefter sker betalning. Betalning i förväg via Swish eller faktura.
Begränsat antal platser: max 10 personer.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare (färre än 4) eller om någon av oss ledare är sjuka. Självklart får du som deltagare tillbaka hela avgiften i sådant fall.

VI HJÄLPER DIG
Det här eventet är ett samarbete med SWE Adventure Team (www.sweadventureteam.se) och Hållbar Hälsa (www.hallbarhalsa.org)

Eva är vildmarksguide & fjälledare, klätterinstruktör och tränare. Hon har guidat, utbildat och coachat människor i många olika miljöer (SWE Adventure Team)

Lizah är Stress- & friskvårdsterapeut samt yogalärare. Lizah brinner för människors helhetshälsa och har många års erfarenhet av att leda hälsofrämjande gruppaktiviteter. (Hållbar Hälsa)

Under dagen delar vi våra personliga erfarenheter och våra bästa tips för en lyckad vandring. Vi tar en paus och äter Lizahs lättbakade och energirika bars. Du får receptet med dig hem så att du även kan ha med dig det på vandringsturen. 

TRYGGT OCH SÄKERT
Vi har gjort en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi är en liten grupp med max 10 personer och vi hjälps åt att minska smittorisken genom att självklart följa detta:
✔️ Den som inte känner sig helt frisk stannar hemma.
✔️ Vi håller rekommenderat avstånd under eftermiddagen. Vi har en rymlig lokal med god ventilation.
✔️ Varje deltagare tar med sin egen behållare för vatten.
✔️ Fika serveras individuellt.
✔️ Vi tar inte i hand när vi träffas, vi hälsar på annat sätt.
✔️ Behöver du nysa så gör du det i armvecket eller i en näsduk.
✔️ Alla påminns om att vara mycket noggranna med sin handhygien.

Har du anmält dig och får sjukdomssymptom? Stanna hemma om du inte känner dig frisk. Du kan avboka fram till 24 timmar innan och få avgiften tillbaka minus en administrativ kostnad på 100 kr.

Om vi som ledare inte är friska kommer vi att ställa in aktiviteten och du som deltagare får då självklart tillbaka hela avgiften.

Välkommen!

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024