Vandring – Rörelseglädje i naturen 7/6

juni 4, 2020

Följ med oss ut i vackra Nåstenskogen och upplev både lugn och rörelseglädje i naturen! Vi tar oss via fjärilsstigen till området kring Rödmossen och spenderar tid i den omgivande naturskogen med mossbeklädda stockar och slingrande stigar. Denna eftermiddag erbjuder både lugna stunder, medveten närvaro och funktionella rörelser i samklang med naturen. Aktiviteten är ett samarbete mellan Hållbar Hälsa och SWE Adventure Team.

UPPLÄGGET
Vi guidar dig genom olika övningar; du får öva dig i att använda dina sinnen medvetet och utforska naturen med dem. Förutom att vi tar oss fram genom att promenera kommer vi att göra rörelser för att mjuka upp, sträcka ut, balansera och ta oss fram i olika tempon. Det blir enkel “motion” och rörelse på ett inkännande sätt. Var och en anpassar utifrån sin egen förmåga, inga prestationskrav finns.

FÖR VEM?
Aktiviteten passar dig som vill vara aktiv på ett lugnt och medvetet sätt, oavsett hur mycket erfarenhet du har av “träning”. Du kanske vill komma igång, bli inspirerad eller bara längtar ut i naturen. Du behöver kunna ta dig fram på ojämnt underlag och promenera 7 km utan svårigheter. Inga förkunskaper krävs.

LEDARE
Lizah Almgren; Stress & friskvårdsterapeut & yogalärare och Eva Jemina Kemppainen; vildmarksguide och personlig tränare www.sweadventureteam.se

UTRUSTNING
Välj bekväma kläder och skor efter väder. Ha gärna med en extra tröja/jacka, eftersom vi rör oss i olika tempo och det kan kännas svalt under t.ex. fikapaus. Ta med ett sittunderlag om du har eget (säg till vid anmälan om du behöver låna så tar vi med ett till dig). Du tar själv med det du vill dricka t.ex vatten, te/kaffe. Ekologisk och näringsfylld fikabit ingår. Meddela oss eventuella allergier/specialkost vid anmälan.

TID & PLATS
Söndag 7 juni kl.13.30 – 17.30
Plats: Nåstenskogen, Uppsala.
Vi möts vid Håga bycentrum. För länk till karta, klicka här.

KOSTNAD
400 kr. Näringsfylld “gobit” till fikat ingår. Betalning i förväg via Swish eller faktura.

ANMÄLAN
Maila dina kontaktuppgifter till: kontakt@hallbarhalsa.org eller hör av dig på telefon 073-399 37 22. Vi bekräftar att du har en plats, därefter sker betalning. Begränsat antal platser: max 12 personer.

TRYGG OCH SÄKER VANDRING
Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare (färre än 4) eller när vi anser att vädret inte är tillräckligt bra för att ge en säker och/eller bra upplevelse.

Vi har gjort en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer och känner oss trygga i att anordna utomhusaktiviteter. Vi är en liten grupp (max 12 personer) och håller oss utomhus, dessutom hjälps vi åt att minska smittorisken genom att självklart följa detta:

✅ Den som inte känner sig helt frisk stannar hemma.

✅ Vi tar inte i hand när vi träffas, vi hälsar på annat sätt.

✅ Vi håller rekommenderat avstånd under samlingar och övningar.

✅ Behöver någon nysa så görs det i armvecket eller en näsduk.

Om vi som ledare inte är friska kommer vi att ställa in aktiviteten och du som deltagare får då självklart tillbaka hela avgiften.

Har du anmält dig och får sjukdomssymptom? Stanna hemma om du inte känner dig frisk. Även om du behöver avboka så sent som samma dag så får du i detta rådande läge avgiften tillbaka minus en administrativ kostnad på 100 kr.

Vi vill genom den här upplevelsen hjälpa dig att må bra i en turbulent tid och inspirera till att se möjligheterna som finns så nära. Forskning visar att när vi vistas i naturen så stärks immunförsvaret, blodtrycket sänks, stressnivån sjunker och ångest minskar.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024