Retreat med yoga – 2 dygn på Laxön i Norduppland

juni 13, 2024

Nya datum för retreat 2025 är under planering

Varmt välkommen till en retreat där lugn och återhämtning står i fokus. Stanna upp, sakta ner och fyll på med energi utan prestationskrav. Stora delar av retreaten går i tystnadens tecken och dagarna innehåller yoga, meditation, skogsbadspromenad samt utrymme för egen tid, vila och reflektion.

Vi bor på det mysiga vandrarhemmet Officersvillorna där vi har en hel villa för oss själva.

Det spelar ingen roll vilken ålder, vana eller bakgrund du har. Du väljer själv hur mycket du vill delta i gruppaktiviteterna och var och en utgår från sina egna förutsättningar. Förutom de schemalagda aktiviteterna kan du på egen hand strosa i omgivningarna på och kring Laxön. Om vädret tillåter kan flera aktiviteter hållas utomhus.

Innehåll
Retreaten har ett schema med fasta tider för aktiviteter och måltider. Under måndagen och tisdagen håller vi till i Officersmässen som ligger nere vid forsen. Där yogar och mediterar vi. Om vädret tillåter kan fler aktiviteter hållas utomhus, det ser vi på plats vad som passar bäst.

Genomgående för yogapassen är mjuk yoga som syftar till att ge återhämtning och lugn. Fokus på rörlighet, hållning, kroppskännedom och att aktivera kroppens lugn-och-ro-system för att reducera stress. Det innebär mjuka rörelser, andning och medveten närvaro.

Yogan har inslag från hathayoga och Mediyoga. Övningarna görs liggande, sittande och stående. Lite mer fysiskt på morgonen och lite lugnare på kvällspassen.

Program
Söndag 21/7
kl.15.00 incheckning
Därefter introduktion/information med fika, egen tid, middag, stolsyoga och meditation

Måndag 22/7
Morgonyoga, frukost, skogsbadspromenad, lunch, fika, egen tid, middag, kvällsyoga

Tisdag 23/7
Morgonyoga, frukost, egen tid
kl.11.00 utcheckning från rummen
Lunch, eftermiddagsyoga
kl.16.00 avslutning med fika

Boendet
Officersvillorna är ett mysigt vandrarhem som ligger på Laxön mitt i Älvkarlebyfallen,  inrymt i två före detta officersvillor från slutet av 1800-talet. Vi har den ena villan helt för oss själva.

Välj mellan boende i dubbelrum eller enkelrum. Rummen har gemensam toalett och dusch. Det finns flera toaletter på varje våning och totalt tre duschar. Laxön är omringad av vatten och naturskönhet. På ön finns även ett litet utbud av konst och hantverk.

Maten
Enkel vegetarisk mat ingår till frukost, lunch, middag och fika. Luncher och middagar samt fika lagas av oss själva från grunden och är fritt från gluten, vitt socker och tillsatser – rena råvaror samt ekologiskt/krav så långt som möjligt. Frukosten äter vi på Café furiren som ligger bredvid vandrarhemmet. Ange eventuella matallergier/preferenser vid anmälan.

Ta med dig
Mjuka, bekväma kläder. Extra sockor eller inneskor. Ytterkläder anpassat till väderprognosen. Egen yogamatta och om du önskar sittkudde/filt/annat. Det kan finnas några yogamattor att låna, fråga vid anmälan.

Kostnad
3.990 kr (del i dubbelrum)
4.490 kr (enkelrum)

I priset ingår:

 • Yoga

 • Meditationer

 • Skogsbadspromenad

 • Alla måltider

 • Boende i dubbelrum eller enkelrum

Detta ingår inte:

 • Lakan och handdukar
  Ta med eget eller hyr sängkläder och handdukar för 175 kr/person. Ange vid anmälan om du vill hyra

 • Städning av rummet
  Städar rummet vid avresa gör du själv, men det går även att beställa städning till en kostnad av 150 kr/person.

 • Resa till och från Laxön
  Om du reser från Uppsala rekommenderas Mälartåg från Uppsala kl.13.12 söndag 21/7. Tåget är framme i Älvkarleby kl.14.25 och därifrån är det ca 15 minuters promenad till Officersvillorna (1 km att gå). Enkelbiljett med UL kostar 39 kr för vuxen och 27 kr för rabatterad.

Anmälan, villkor och betalning
Anmäl dig till kontakt@hallbarhalsa.org / 073-399 37 22  
Ange följande i din anmälan: mailadress, telefonnummer, postadress för faktura, eventuella matallergier/preferenser.
Minst 10 och max 20 deltagare.

Anmälningsavgift på 900 kr är inkluderad i priset och betalas endast tillbaka om retreat blir inställt, inte vid annan anledning till avbokning. Du får en faktura på e-post och hela avgiften ska inbetalas senast 7/7 för att vara oss tillhanda senast den 8/7.

Avbokning
Du kan avboka fram till två veckor före start, dock återfås inte anmälningsavgiften. Det innebär avbokning senast söndag 7/7 kl. 15.00. Vid avbokning därefter återbetalas avgift endast mot uppvisande av läkarintyg (minus anmälningsavgiften). Utöver sjukdom/annat som medför läkarintyg är avgiften ej återbetalningsbar. Du kan dock överlåta platsen till någon annan utan kostnad. Vid färre än 10 deltagare blir retreatet inställt och du får hela avgiften i retur.

 

Officersmässen

 

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024