Närvaro i naturen – Vandring & skogsbad

oktober 3, 2021

2021

Välkommen till en vandring som har fokus på närvaro, nyfikenhet och rörelse i lugnt tempo.

Naturvistelse tillsammans med lugna guidade övningar som vi gör under denna eftermiddag är ett fantastiskt verktyg för återhämtning och ökat välbefinnande. Under vandringen blir du guidad till att använda dina sinnen medvetet för att vara mer närvarande och du får prova vad som kallas att ”skogsbada”. Forskning visar att när vi vistas i naturen så stärks immunförsvaret, blodtrycket sänks, stressnivån sjunker och välbefinnande ökar.

VANDRINGEN
Vandringen utgår från Hågaby och går in i den fina Nåstenskogen som är del av Hågadalens Naturreservat. Sträckan som vi vandrar är totalt ca 4,5 km lång. Terrängen är lättvandrad med vissa inslag av ojämna underlag. Vi går i varierat tempo, mestadels långsamt för att hinna observera och uppleva. Vi stannar upp vid några tillfällen för att ”aktivera våra sinnen”, ägna oss åt enkla, uppmjukande rörelser samt tar oss tid för fika.

NÄRVARO
Under denna aktivitet får du hjälp att vara medvetet närvarande och använda syn, hörsel, lukt, smak och känsel. Vi använder våra sinnen med nyfikenhet för att uppleva nuet och omgivningen. Delar av vandringen sker helt i tystnad.

FÖR VEM?
Vandringen passar dig som är nyfiken på naturen, oavsett hur mycket erfarenhet du har av vandring. Du kanske känner dig stressad, trött eller bara längtar ut. Inga förkunskaper krävs. Vi undviker svår terräng men du bör kunna gå på underlag som är ojämnt.

LEDARE
Lizah Almgren.

UTRUSTNING
Välj kläder och skor efter väder. Klä dig varmare än du vanligtvis gör vid promenad, eftersom vi håller ett lugnt tempo är det lätt att bli mer sval än vid ”vanlig” promenad. Ta med ett sittunderlag om du har eget (säg till vid anmälan om du behöver låna så tar vi med ett till dig). Du tar själv med det du vill äta och dricka.

TID & PLATS
3,5 timmar
Plats: Nåstenskogen.
Vi möts vid Håga bycentrum, Uppsala.
För länk till karta, klicka här.

KOSTNAD
350 kr. Betalning i förväg, faktura mailas till dig.

ANMÄLAN OCH BETALNING
Maila dina kontaktuppgifter till: kontakt@hallbarhalsa.org eller hör av dig på telefon 073-399 37 22. Vi bekräftar att du har en plats, därefter sker betalning. Betalning i förväg via Swish eller faktura.
Begränsat antal platser: max 12 personer.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare (färre än 5) eller om någon av oss ledare är sjuka. Självklart får du som deltagare tillbaka hela avgiften i sådant fall.

TRYGG OCH SÄKER VANDRING
Vi förbehåller oss rätten att ställa in om vi anser att vädret inte är tillräckligt bra för att ge en säker och/eller bra upplevelse. Självklart får du som deltagare tillbaka hela avgiften i sådant fall.

Har du anmält dig och får sjukdomssymptom? Stanna hemma om du inte känner dig frisk. Du kan avboka fram till 24 timmar innan aktiviteten startar och få avgiften tillbaka minus en administrativ kostnad på 150 kr. Du har även möjlighet att överlåta din plats till någon annan utan extra kostnad om du får förhinder.

Om vi som ledare inte är friska kommer vi att ställa in aktiviteten och du som deltagare får då självklart tillbaka hela avgiften.

Varmt välkommen!

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024