Rörelseinspiration 4/7 – naturparkour med gång- & löpteknik

juni 29, 2020

Välkommen att inspireras till rörelse utan prestation och krav – denna förmiddag står nyfikenhet och rörelseglädje i fokus. Oavsett vilken nivå du idag är fysiskt aktiv och “tränar” på olika sätt: du som redan är igång får inspiration för att röra dig på nya sätt. Du som funderar på att börja springa men har svårt att komma igång eller tänker att det inte är något för dig får en grund att utgå från.

Genom kort teori och enkla övningar blir du  medveten om hur ditt rörelsemönster, din hållning och fotisättning påverkar din promenad och löpning. Detta för att öka sannolikheten att du rör dig på ett skonsamt sätt och får ett rörelsemönster som är positivt för kroppen.

Vi kommer att leda övningar på stig och i skogen genom promenad och lätt löpning, totalt ca 5 km. Du får även prova “naturparkour” som inspirerar till rörelse med naturen som redskap.

Vi rör oss i det fantastiska området kring Rödmossen där naturskogen är omgiven av mossbeklädda stockar, stenar och slingrande stigar. Vi ledare kommer att hålla olika tempon och anpassa oss efter gruppen. Det blir enkel motion på ett inkännande sätt, inga prestationskrav finns!

Efter skogsrundan samlas vi vid Håga Bycentrum där vi äter lunchen som ingår.

LEDARE
Lizah & Eva guidar dig genom förmiddagen.
Lizah Almgren och Eva Jemina Kemppainen är personlig tränare & vildmarksguide www.sweadventureteam.se

FÖR VEM?
Aktiviteten passar dig som vill få inspiration till träning/löpning eller bara längtar ut. Upplägget är på en grundläggande nivå och passar både dig som mestadels promenerar och även dig som har kommit igång med löpträning. Inga förkunskaper krävs men du behöver kunna ta dig fram på ojämnt underlag i 5 km i varierat tempo samt kunna “jogga lätt” kortare sträckor.

UTRUSTNING
Välj ett par bekväma skor och kläder efter väder. Vattenflaska är bra att ha med.

TID & PLATS
Lördag 4/7 kl 10.00-13.30
Plats: Samling vid Håga bycentrum
Här kan du fylla din vattenflaska och använda toaletten.

KOSTNAD
495 kr. Vegetarisk lunch ingår. Betalning i förväg via Swish eller faktura.

ANMÄLAN
Maila namn och telefonnummer till: kontakt@hallbarhalsa.org eller hör av dig på telefon 073-399 37 22. Uppge vid anmälan om du har någon allergi/specialkost. Vi bekräftar att du har en plats, därefter sker betalning.  Begränsat antal platser: max 12 personer.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare (färre än 4) eller när vi anser att vädret inte blir tillräckligt bra för upplevelsen. I sådant fall får du som deltagare full återbetalning. 

TRYGG OCH SÄKER AKTIVITET
Det kommer alltid att finnas möjlighet att välja din egen nivå och om du vill genomföra de övningar och rörelser som vi förevisar.

Vi har gjort en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer och känner oss trygga i att anordna utomhusaktiviteter. Vi är en liten grupp (max 12 personer) och vi hjälps åt att minska smittorisken genom att självklart följa detta:

✅ Den som inte känner sig helt frisk stannar hemma.
✅ Vi tar inte i hand när vi träffas, vi hälsar på annat sätt.
✅ Vi håller rekommenderat avstånd under samlingar och övningar.
✅ Behöver någon nysa så görs det i armvecket eller en näsduk.

Har du anmält dig och får sjukdomssymptom? Stanna hemma om du inte känner dig frisk. Du kan avboka fram till 24 timmar innan och få avgiften tillbaka minus en administrativ kostnad på 100 kr.

Vi vill genom den här upplevelsen hjälpa dig att må bra i en turbulent tid och inspirera till att se möjligheterna som finns så nära. Forskning visar att när vi vistas i naturen så stärks immunförsvaret, blodtrycket sänks, stressnivån sjunker och välbefinnande ökar.

Välkommen med din anmälan!

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024