Skogsbadspromenad

mars 12, 2023

Nästa tillfälle: söndag 22/10

Välkommen till en promenad som har fokus på naturnärvaro och lugn. Syftet är att varva ner och samla kraft genom att uppleva naturen på ett nyfiket sätt.

Naturvistelse tillsammans med lugna guidade övningar som vi gör under denna förmiddag är ett fantastiskt verktyg för återhämtning och ökat välbefinnande. Du blir guidad till att använda dina sinnen medvetet för att vara mer närvarande och göra det som kallas att ”skogsbada”. Det är inget bad i vatten utan ett sätt att ”bada i skogsatmosfären” – helt enkelt ta in skogens atmosfär med sina olika sinnen på ett uttalat närvarande sätt.

PROMENADEN
Vi startar vid Kung Björns hög (nära Hågaby) och går in i den fina Nåstenskogen som är del av Hågadalens Naturreservat. Sträckan är totalt ca 3,5 km lång. Underlaget är blandat – delvis stora, lättvandrade stigar och delvis mindre stigar med inslag av ojämna underlag så som stenar och rötter. Vi går i varierat tempo, mestadels långsamt för att hinna observera och uppleva. Vi stannar upp vid några tillfällen för att ”aktivera våra sinnen”, ägna oss åt enkla, uppmjukande rörelser, en stund att ”bara vara” samt tar oss tid för att fika. Du väljer själv och packar med dig det du önskar att dricka/äta.

NÄRVARO
Under denna aktivitet får du hjälp att vara medvetet närvarande och använda syn, hörsel, lukt, smak och känsel. Vi använder våra sinnen med nyfikenhet för att uppleva nuet och omgivningen. Delar sker helt i tystnad.

FÖR VEM?
Det här tillfället passar dig som är nyfiken på naturen, oavsett hur mycket erfarenhet du har av att vara ute i naturen. Du kanske känner dig stressad, trött eller bara längtar ut. Inga förkunskaper krävs. Du behöver kunna gå på underlag som är ojämnt.

LEDARE
Lizah Almgren

UTRUSTNING
Välj kläder och skor efter väder. Klä dig varmare än du vanligtvis gör vid promenad, eftersom vi håller ett lugnt tempo är det lätt att bli mer sval än vid ”vanlig” promenad. Ta med ett sittunderlag om du har eget (säg till vid anmälan om du behöver låna så tar vi med ett till dig). Du tar själv med något till fika under pausen.

TID & PLATS
Söndag 22/10 kl.10.30 – 13.15
Plats: Nåstenskogen.
Vi möts på parkeringen vid Kung Björns hög, Uppsala. Om du åker buss, ta stadsbuss nr.2 mot Hågaby och kliv av vid ”Håga gård”.
För länk till karta, klicka här.

KOSTNAD
275 kr. Betalning i förväg via Swish eller faktura.

ANMÄLAN OCH BETALNING
Maila dina kontaktuppgifter till: kontakt@hallbarhalsa.org eller hör av dig på telefon 073-399 37 22. Vi bekräftar att du har en plats, därefter sker betalning. Betalning i förväg via Swish eller faktura.
Begränsat antal platser: max 12 personer.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare (färre än 5) eller när vi anser att vädret inte är tillräckligt bra för att ge en säker och/eller bra upplevelse. Självklart får du som deltagare tillbaka hela avgiften i sådant fall.

Har du anmält dig och får förhinder eller blir sjuk? Stanna alltid hemma om du inte känner dig frisk. Du kan avboka utan kostnad fram till 5 dagar före aktiviteten. När det är mindre än 5 dagar kvar så kan du avboka och endast betala 100 kr – det gäller fram till 24 timmar före aktiviteten. Därefter betalar du 200 kr.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024