Vandring: natur & närvaro 30/4

april 19, 2020

Ge dig själv en annorlunda upplevelse på sista april – följ med ut i naturen och njut av lugnet och vårtecknen! Varje dag ser vi hur nya knoppar slår ut på träden, hör fåglarna kvittra och ser de vackra citronfjärilarna.

Välkommen till en guidad vandring med fokus på närvaro, nyfikenhet och rörelse i lugnt tempo, helt fritt från prestationskrav. Vandringen är ett samarbete mellan Hållbar Hälsa och SWE Adventure Team.

VANDRINGEN
Vandringen utgår från Hågaby och går in i den fina Nåstenskogen som är del av Hågadalen Naturreservat. Sträckan som vi vandrar är totalt ca 4,5 km lång. Terrängen är lättvandrad med vissa inslag av ojämna underlag. Vi går i varierat tempo och delar av sträckan går vi mycket långsamt.

NÄRVARO
Under denna aktivitet blir du guidad till att använda dina sinnen medvetet för att vara mer ”närvarande” och att göra övningar som ingår i vad som kallas att ”skogsbada”, dvs att bada i skogens atmosfär. Under vandringen får du små uppdrag som du kan följa om du vill. En del av vandringen sker helt i tystnad. Det är upp till dig att välja hur mycket du vill prata med andra. Vi stannar till vid några tillfällen för att ägna oss åt enkla, uppmjukande rörelser och medveten närvaro samt tar oss tid för fika.

NATUREN HAR ALLTID ÖPPET
Vi tar Coronavirusets framfart på allvar.
Därför är vi extra försiktiga och vi har följande förhållningssätt:
– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
De uppmuntrar fysisk aktivitet utomhus eftersom att det innebär betydligt mindre smittorisk.
– Aktiviteten sker i en liten grupp (max 10 personer)
– Var och en ser till att hålla rekommenderat fysiskt avstånd till varandra.
– Om vi som ledare inte är friska kommer vi att ställa in aktiviteten och du som deltagare får då självklart tillbaka hela avgiften.
– Har du anmält dig till en aktivitet och får sjukdomssymptom? Stanna hemma om du inte känner dig frisk. Även om du behöver avboka så sent som samma dag så får du i detta rådande läge avgiften tillbaka minus en administrativ kostnad på 100 kr.

Vi vill genom den här upplevelsen hjälpa dig att må bra i en turbulent tid och inspirera till att se möjligheterna som finns så nära. Forskning visar att när vi vistas i naturen så stärks immunförsvaret, blodtrycket sänks, stressnivån sjunker och ångest minskar.

FÖR VEM?
Vandringen passar dig som är nyfiken på naturen, oavsett hur mycket erfarenhet du har av vandring. Du kanske känner dig stressad, trött eller bara längtar ut. Inga förkunskaper krävs. Vi undviker svår terräng men du bör kunna gå på underlag som är lite ojämnt.

LEDARE
Lizah Almgren

och
Eva Jemina Kemppainen; vildmarksguide och personlig tränare www.sweadventureteam.se

UTRUSTNING
Välj kläder och skor efter väder. Klä dig varmt! Eftersom vi håller ett lugnt tempo är det lätt att bli svalare än vid vanlig promenad. Ta med ett sittunderlag om du har eget. (Säg till vid anmälan om du behöver låna så tar vi med ett till dig). Du tar själv med det du vill dricka t.ex vatten, te/kaffe. Ekologisk och näringsfylld fikabit ingår. Meddela oss eventuella allergier/specialkost vid anmälan.

TID & PLATS
Torsdag 30 april kl 14.00-17.30
Plats: Nåstenskogen.
Vi möts vid Hågaby, Uppsala.
För länk till karta, klicka här. https://goo.gl/maps/doBCL3pU9ECegc858

ANMÄLAN
Maila dina kontaktuppgifter till: info@sweadventureteam.se
Vi bekräftar att du har en plats, därefter sker betalning.
Kostnad: 350 kr (fika ingår) Betalning via Swish: (kontakta oss om du vill betala via faktura).
Begränsat antal platser: Max 10 personer.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare (färre än 4) eller när vi anser att vädret inte blir tillräckligt bra för upplevelsen.

Till toppen

© Copyright Hållbar Hälsa Lizah Almgren 2024